Sex grunde til at sex er godt for dit helbred!

Sex er sjovt! Det skal der ikke herske tvivl om, og udover at sex er sjovt, så rummer sex også en verden af ting, der er godt for både dig både mentalt og fysisk. Så hvis du gerne vil i bedre humør, få en pænere hud og reducere dine chancer for at udvikle hjertesygdomme? Så skal du bare søge ned mellem lagnerne med din partner. Vil i gerne forkæle hinanden endnu mere, så prøv at indføre en glidecreme i jeres sexliv, det vil kun gøre det sjovere!

 

Nedenfor får du 6 grunde til at sex er sundt for dit helbred!

 

Sex giver god motion

Leder du efter en måde at forbrænde kalorier på, uden at du behøver at gå ned i fitnesscenteret? Så er sex en god løsning. Sex øger blandet andet din puls, og gør at du både forbrænder kalorier og styrker dine muskler. Forskere har fundet ud af at sex forbrænder ca. 4 kalorier pr minut for mænd og 3 for kvinder. Dette gør sex til en god motionsform. Når du har sex med din partner kan du forbrænde 80 kalorier eller mere, det lyder måske ikke af meget, men jo mere sex du dyrker, jo mere vil du forbrænde.

 

SEX afhjælper smerter

Lider du af hovedpiner, der ikke går væk? Så prøv at have sex! Sex med din partner lindrer ikke kun smerter fra migræne, men også gigtsmerter, rygsmerter, bensmerter og menstruationssmerter. Dette skyldes at kroppen frigiver endorfiner under en orgasme samt et kraftigt smertestillende hormon kaldet oxytocin.

 

SEX giver et sundt hjerte

Ligesom almindelig fysisk aktivitet er godt for hjertet, så er sex også godt for dit hjerte. Forskere fra Skotland har nemlig fundet ud af at par, der ofte har sex, havde lavere blodtryk og de fungerede bedre i stressede situationer. En ekstra fordel ved hyppige orgasmer er, at de mindsker risikoen for at du dør af hjerterelaterede tilstande som hjerteanfald eller et slagtilfælde.

 

SEX gør dig til et gladere menneske

Når du har sex med din partner, er det naturligvis en behagelig og dejlig oplevelse. Men det er derudover også kemisk bevist at sex er med til at hæve dit humør og reducere depression. En undersøgelse viste at par, der havde sex minimum to til tre gange om måneden var 33 % mere tilbøjelige til at være mere lykkelige end dem der ikke gjorde det.

 

Sex giver et bedre immunsystem

Glem appelsinjuice når influenzasæsonen skyder i gang. Har du sex med din partner en til to gange om ugen får du ikke kun et øget sexliv, men du kan også øge niveauet af de antistoffer i dit immunssystem, der hedder immunoglobulin A. Det er et antistof, der ikke kun beskytter dig mod forkølelse og influenza, men er også et antistof, der hjælper din krop med at forsvare sig imod bakterier og andre vira.

Hvis du og din partner prøver at blive gravide, så er det vigtigt at du holder din partners sæd frisk ved at have sex mindst to gange om ugen, og ikke kun omkring kvindes ægløsning. Den hyppige sex hjælper med at balancere en kvindes hormoner, og det kan yderligere forøge chancerne for at blive gravid.

 

Sex giver en sund hud

Vil du gerne have en smuk og sund hud? Så skal du lade være med at bruge penge på dyre ansigtscremer og serummer. Hvis du har sex med din partner hver anden dag, kan du faktisk komme til at se yngre ud. Din blodcirkulation vil blive øget, og den mere ilt i blodet der kommer af en orgasme vil betyde at din hud vil se yngre ud. Samtidig vil de endorfiner og væksthormoner, der bliver udskilt under en orgasme hjælpe med at helbrede og udbedre skader i huden, der er forårsaget af solen, rygning og opbygget kortisol.